Volledig scherm
Sommige producten raakten uitverkocht tijdens de actie in de Albert Heijn in november vorig jaar. © Kelly Lubbers

Voedselbank voert zaterdag actie in Plusmarkten

ALMELO - De Plusmarkten in Almelo doen zaterdag 16 maart mee aan een inzamelingsactie van de plaatselijke Voedselbank. Klanten kunnen in de supermarkten artikelen kopen om die weg te geven aan de Voedselbank.

De Voedselmarkt vraagt een keuze te maken uit twaalf producten: cten: rijst, macaroni/bami/spaghetti, boter/olie, koffie/thee, blik- en potgroente, fruit in blik, liga, brinta, beschuit/knäckebröd, suiker en jam/chocopasta/pindakaas. Het betreft producten die minimaal zes maanden houdbaar zijn.

Een soortgelijke actie in de Albert Heijn in de Rosa Luxemburgstraat was vorig jaar een groot succes. Er werd zoveel gekocht dat de betreffende schappen in de loop van de dag leeg raakten.

De Plusmarkten hopen dat deze keer te voorkomen. Van alle producten voor de Voedselbank is genoeg op voorraad, verzekert een zegsman van de Plusmarkt.
De supermarkten - Bornsestraat, Eskerplein, Heraclesstadion en Oude Vriezenveenseweg - leveren ook een bijdrage. Een deel van de omzet wordt aan de Voedselbank geschonken.

De Voedselbank zelf zet twintig vrijwilligers in plus acht stagiares. Ze bemannen standjes en verspreiden flyers. De actie wordt volgende week voortgezet.

Almelo e.o.