Volledig scherm
Ook op het vernieuwde kunstgrasveld van SV Almelo wordt dit weekend gevoetbald © Toma Tudor

Voetbalclubs in Almelo wachten onderzoek kunstgras af

ALMELO - Er wordt dit weekend 'gewoon' gevoetbald op de Almelose kunstgrasvelden. De clubs scharen zich achter het standpunt van de KNVB dat er gespeeld mag worden en wachten het aangekondigde onderzoek af.

De discussie die door Zembla is opgelaaid, heeft er bij de Almelose clubs niet toe geleid om het programma voor dit weekend eruit te gooien. Bij alle clubs die een kunstgrasveld hebben, gaat gevoetbald worden. In totaal gaat het om vijf clubs met negen velden.

Met name bij PH en Oranje Nassau wordt veel gespeeld op kunstgras. Beide clubs beschikken over drie velden. Oranje Nassau heeft twee velden die er net een jaar liggen. "We willen graag onduidelijkheid wegnemen bij de leden en hun ouders, maar dat kunnen we nog niet. We hebben afgelopen week een aantal telefoontjes gehad van bezorgde moeders. Daarin geven we ook aan dat we vooralsnog uitgaan van het standpunt van de KNVB. Ik snap goed dat mensen bezorgd zijn. Dat zijn wij ook", zegt bestuurslid Bart Monster van ON. Ook bij ASV'57 in Aadorp wordt gewoon doorgespeeld.

PH
Hetzelfde geldt aan de andere kant van de stad. Bij voetbalvereniging PH merken ze dat het een lastige zaak is. "Bij ons wordt praktisch alleen maar op kunstgras gespeeld", zegt bestuurslid Roy Knobben. Een van de velden bij PH ligt er ook net een half jaartje. De andere twee gaan al wat langer mee. "We hebben wel overwogen om het programma eruit te halen, maar we doen het niet. Het is moeilijk om een standpunt in te nemen. Wij nemen een afwachtende houding aan."

Gemeente Almelo
Datzelfde doet de gemeente Almelo. "Het is een landelijk vraagstuk", geeft wethouder Irene ten Seldam erover aan. "Ik heb ze even op een rijtje gezet: het RIVM, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Vereniging Sport en Gemeenten, het VNG, de KNVB, het IGZ; allemaal zijn ze volop bezig. We blijven het volgen en zodra er stappen te nemen zijn, dan zullen wij dit doen. We volgen daarin de landelijke lijn."

Almelo e.o.