Volledig scherm
ASV'57 © Reinier van Willigen

Voetbalvereniging ASV'57 uit Aadorp vreest ernstige verkeersongelukken

ALMELO - De toegenomen verkeersbewegingen en verslechterde verkeerssituatie in Aadorp zijn voetbalvereniging ASV’57 een doorn in het oog. Het bestuur wil dat de gemeente er wat aan doet.

Voetbalvereniging ASV’57 is meer dan een voetbalclub. Het clubgebouw wordt voor diverse activiteiten gebruikt, daarnaast is het kunstgrasveld de plek waar leerlingen van Het Noordik hun gymles hebben. Dat laatste was een verzoek van de gemeente Almelo: de Aadorpse club is vanaf Het Noordik namelijk goed bereikbaar per fiets.

Toename
Maar ASV’57 heeft grote zorgen over de veiligheid van die jonge fietsers. De laatste jaren zijn alle verkeersbewegingen ‘ontzettend toegenomen’, stelt het bestuur van de vereniging in een brief aan het college van B en W. ‘De verkeerssituatie van ons complex richting ons dorp en vice versa is dusdanig verslechterd, dat het wachten is op een ernstig verkeersongeluk.’

In totaal zijn er liefst 4.000 fietsbewegingen per week van en naar de voetbalclub.

Tunnel
Om de situatie veiliger te maken, heeft ASV een voorstel aan het college gedaan. Onder meer de kruising Aadijk/Plesmanweg moet een rotonde worden of er moet een tunnel komen en verder hoopt ASV dat onder de kruising Plesmanweg/Schuilenburgsingel een tunnel aangelegd wordt.

Almelo e.o.