Volledig scherm

Voorwaardelijke celstraf oud-kopstuk Satudarah voor afpersing Almeloërs

ARNHEM - Voormalig Satudarah-lid Marchiano D. is in Arnhem in hoger beroep alsnog veroordeeld voor de bedreiging en poging tot afpersing van vier mensen in Almelo. De rechtbank in Almelo sprak D. eerder nog vrij. Het gerechtshof veroordeelt D. echter tot 240 uur dienstverlening en legt een gevangenisstraf op van 360 dagen, waarvan 298 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Ten tijde van de bedreigingen was de man lid van Satudarah Chapter Eastside. Hij zou met enkele medeplichtigen naar de tattooshop van een van de slachtoffers zijn gegaan om geld te eisen. Volgens Marchiano D. had hij nog geld te goed.

Het Hof achtte hem schuldig, maar hield er in de strafmaat rekening mee dat de zaak al uit 2011 stamt. ‘De redelijke termijn’, na de uitspraak in Almelo (september 2011), vond het Hof overschreden. Ook werd er rekening mee gehouden dat de man geen verder strafblad had. “De combinatie van een deels voorwaardelijke gevangenisstraf en deze taakstraf acht het Hof thans voldoende passend", aldus het arrest.

D. is sinds twee jaar geen lid meer van de motorclub Satudarah.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen