Volledig scherm
De rechtbank in Almelo

Voorwaardelijke celstraf voor Almeloër na bedreigen en mishandelen echtgenote

ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft de Almeloër Mesut K. veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes weken met een proeftijd van drie jaar voor het mishandelen en bedreigen van zijn echtgenote.

Bedreiging
De relatie tussen K. en zijn echtgenote was al enige tijd verslechterd toen hij op 17 maart van dit jaar op de verjaardag van zijn oudste zoon dreigde zijn echtgenote te doden. Hij viel haar aan met een driftige en agressieve houding. K. gaf woensdag in de rechtszaal aan te hebben gehandeld uit boosheid. “Ik was dronken en boos en schopte tegen de deur.” Ook was K. tijdens de bedreiging in het bezit van een mes. Deze had hij in zijn mouw verstopt. “Ik had inderdaad een mes bij mij, maar heb ik niks mee gedaan”, verklaarde K. Het slachtoffer gaf in een verklaring aan dat ze doodsangsten heeft uitgestaan en rechter Marcel Bordenga achtte de bedreiging met opzet bewezen.

Mishandeling
Ook achtte de rechter bewezen dat K. nog voor de bedreiging zijn echtgenote zou hebben mishandeld met een sleutelbos. Nadat zijn echtgenote wilde vertrekken per auto pakte K. de autosleutels af en gooide deze tegen de schouder van zijn partner. Daarnaast heeft hij haar meermaals hardhandig op haar achterhoofd geslagen en op bed gegooid. K. werd vrijgesproken van het feit dat hij de vrouw in oktober van dit jaar zwaar lichamelijk letsel zou hebben toegebracht door met een stoel de ruit van de badkamer door te slaan waarachter zij zich begaf. Omdat dat dossier te weinig aanknopingspunten bevatte sprak de rechter hem hiervan vrij.

Ongeluk
Het laatste feit waar K. voor terecht stond was het verlaten van een verkeersongeval dat hij veroorzaakt had. Dit vond plaats aan de Mennistenhoek en K. beschadigde daarbij zijn auto en een lantaarnpaal. De auto stond op naam van zijn echtgenote maar werd alleen gebruikt door K. Zelf gaf hij in een verklaring aan zich niks meer van het voorval te herinneren door het gebruik van medicijnen, maar gezien het feit dat alleen hij de autosleutels in zijn bezit heeft achtte de rechter dit feit bewezen.

De rechter vond de door de officier van justitie geëiste voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden voor alle bewezen feiten aan de zware kant gezien de beterende situatie van K. Zijn drank- en drugsgebruik heeft hij inmiddels onder controle en daarom verminderde de rechter in zijn uitspraak de straf met twee weken met een proeftijd van drie jaar.

Almelo e.o.