Volledig scherm

Vraagtekens bij gebruik garages door TNT Post

ALMELO - De fractie van GroenLinks in de Almelose gemeenteraad zet vraagtekens bij het toenemende gebruik door TNT Post van garageboxen als verdeelpunt. Volgens fractieleider Hans Buitenweg kan het gebruik van garageboxen leiden tot overlast voor omwonenden.

In een brief aan het college van burgemeester en wethouders maakt Buitenweg melding van nieuwe TNT-afhaalpunten in het duivengebouw aan de Steffensweg, een garage aan de Herman Kruyderlaan, garageboxen aan de Leeuweriksweg en de Blikkenburg en aan De Mees. TNT zou voornemens zijn het aantal garageboxen in Almelo uit te breiden.

Het probleem met die verdeelpunten is volgens Buitenweg dat grote vrachtwagens van TNT Post de pakketten afleveren, terwijl de boxen vaak in woonstraten staan. "Het oneigenlijke gebruik van garageboxen leidde eerder in andere gemeenten tot klachten van buurtbewoners. In Enschede besloot de gemeente daarom om handhavend op te treden en het gebruik van garages door TNT niet langer toe te staan, zegt Buitenweg.

Hij vraagt aan het college of handhavend tegen het bedrijfsmatige gebruik van de garageboxen wordt opgetreden.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.