Volledig scherm
De 27-jarige Almeloër H. meed de Almelose Rechtbank gisteren toen de zaak tegen hem werd behandeld. Hij werd bij absentie vrijgesproken. © Lars Smook

Vrijspraak Almeloër na aangifte mishandelingen

ALMELO - Tegenstrijdige verklaringen, geen wettig en overtuigend bewijs, een aangifte die vraagtekens oproept en dus vrijspraak. De 27-jarige Almeloër H. hoeft niet te boeten voor vermeende mishandelingen van zijn (voormalige) levensgezel mevrouw G. 

Daarmee volgde de Almelose politierechter gisteren de eis van de officier van justitie en het pleidooi van de advocaat van de verdachte. Volgens de tenlastelegging zou H. op twee dagen in februari en mei zijn partner hebben gestompt, geslagen, geschopt en geknepen.

Absent

H. was zelf gisteren niet aanwezig uit vrees voor represailles van de familie van zijn voormalige levenspartner, die de aangifte tegen hem had ingediend. Behalve de reeks mishandelingen werd H. daarin ook beticht van het verspreiden van naaktfoto's van mevrouw G. 

Uit het dossier rees een beeld op van een man met een strafblad, die met enige regelmaat geweld gebruikte tegen zijn partner. Maar het bewijs ontbrak en er zaten verschillen  in de aangifte en de verklaringen van een buurvrouw, met name ten aanzien van de plek van de mishandelingen in de woning. De politierechter kwam dus vrij resoluut tot vrijspraak.    

  1. Verdachte oplichter Henk B. uit Almelo wil slachtoffers terugbetalen

    Verdachte oplichter Henk B. uit Almelo wil slachtof­fers terugbeta­len

    ALMELO - De van oplichting verdachte Almeloër Henk B. wil zijn slachtoffers gaan terugbetalen. Voor de rechter verklaarde hij dat hij inmiddels een spaarpotje heeft waaruit hij dat ‘serieus’ kan gaan doen. Hij vertelde tegenwoordig bij het kringloopbedrijf Wawollie in zijn woonplaats te werken, zelf van het minimale probeert rond te komen, waardoor hij overhoudt om het straks met de gedupeerden goed te maken. “Zelfs als ik word vrijgesproken".

Almelo e.o.