Volledig scherm

Vrijspraak voor Almeloër door twijfels over mishandeling

ALMELO - De 25-jarige Almeloër Randy F. is donderdag vrijgesproken van mishandeling, omdat er twijfel is of hij het slachtoffer, zijn toenmalige vriendin, wel echt heeft geslagen.

F. en zijn ex-vriendin kregen in januari forse ruzie. Ze schreeuwden naar elkaar en de vriendin deed een paar uur later aangifte van mishandeling. Ze zei dat F. haar minstens tien keer met zijn vuist in het gezicht heeft geslagen en met een kabel op haar buik heeft geslagen.

F. ontkent, hij zegt dat het bij een schreeuwpartij bleef en hij de deur achter zijn vriendin heeft dichtgeslagen toen ze wegging. Hij suggereert dat ze het in haar agressieve bui met een ander aan de stok kreeg, die haar vervolgens heeft geslagen.

Volgens de officier van justitie is er met de aangifte en de foto’s van de verwondingen voldoende bewijs voor de mishandeling. Maar de politierechter is het er niet mee eens. Volgens haar passen de verwondingen op de foto niet bij de aangifte. Zo zijn er geen verwondingen aan het gezicht, terwijl ze tien keer met een vuist een klap in het gezicht zou hebben gehad. Daarom sprak ze F. gisteren vrij.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.