Op verschillende plaatsen in Nederland hangen al grote hoeveelheden nestkasten om meer vogels aan te trekken, die eikenprocessierupsen eten.
Volledig scherm
Op verschillende plaatsen in Nederland hangen al grote hoeveelheden nestkasten om meer vogels aan te trekken, die eikenprocessierupsen eten. © Scouting Cunera St. Marcellinus

Vrijwilligers timmeren honderden nestkasten voor mezen in strijd Almelo tegen eikenprocessierups

ALMELO - De jacht op de eikenprocessierups is geopend. Vooralsnog zonder gif, vlammenwerpers of aaltjes. Nee, de gemeente Almelo zet mezen in bij de strijd. Onder meer de koolmezen, pimpelmezen en kuifmezen moeten ervoor zorgen dat de overlast van de hardnekkige rups de komende jaren een stuk minder wordt. 

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.