Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Vrouw (75) beroofd van pinpas in Almelo

ALMELO - Een 75-jarige vrouw is vrijdag het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. De pinpas van de bejaarde dame werd gerold, waarna ze gebeld werd om haar pincode af te geven.

De vrouw deed vrijdag omstreeks 12.00 uur boodschappen bij een supermarkt aan de Bornerbroeksestraat in Almelo. Tijdens het inladen van haar boodschappen werd haar pinpas door een nog onbekende man gestolen.

Pincode

Toen de vrouw net thuis was, werd ze gebeld met de mededeling dat ze haar pinpas was verloren en dat deze direct geblokkeerd moest worden. Daarvoor was wel de pincode nodig. De vrouw ging hier niet op in en hing op.

Het 75-jarige slachtoffer werd telkens opnieuw gebeld. Uiteindelijk gaf ze toch haar pincode af aan de dief. Bij controle bleek dat er geld van haar rekening was opgenomen bij een pinautomaat aan de Rosa Luxemburgstraat.

Beelden

De politie heeft de zaak in onderzoek en beschikt onder andere over beelden van camera's bij de supermarkt. De beelden van de pintransacties zijn opgevraagd. De politie waarschuwt wederom om geen pincodes af te geven.

  1. Inbreker bij Noabers in Hellendoorn is 31-jarige Almeloër
    update

    Uitbater uit Hellen­doorn bluft over mes en jaagt inbreker uit Almelo weg

    HELLENDOORN - De inbreker die zaterdagmorgen iets na negen uur door uitbater Dennis van Dam van Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers op heterdaad werd betrapt is volgens de politie een 31-jarige Almeloër. De politie onderzoekt nog of deze man ook in verband kan worden gebracht met een insluiping in een schuur elders in Hellendoorn en de diefstal van ‘persoonlijke spullen’ uit de kleedruimte van het personeel van de lokale Albert Heijn.

Almelo e.o.