VVD Almelo betreurt verdorde hortensia's

ALMELO - Op zich vindt VVD-raadslid Martijn Makkinga het een ‘geweldig initiatief’, maar toch ergert hij groen en geel zich aan de hortensia's die sinds enige weken de Grotestraat en Oranjestraat opfleuren.  Hij wil dat er beter voor de planten wordt gezorgd.

Vandaar dat Makkinga namens zijn fractie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders stelt over de bloemen. „Veel hortensia's zijn verdwenen, andere slecht onderhouden. De lege plekken en kapotte bloemen zien er tot onze spijt bedroeven uit”, schrijft Makkinga.

Ondernemersvereniging Centrum Almelo Aktief (CAA) is volgens Makkinga, zelf winkelier, de aangewezen organisatie om voor de bloemen te zorgen. „Is het college bereid dit aan te kaarten bij CAA en haar leden te wijzen op de gezamenlijke verantwoordelijkheid om adequaat onderhoud te plegen en water te geven?”, vraagt het VVD-raadslid, die het verdwijnen van hortensia’s aan vandalisme wijt. Vandaar dat Makkinga voor meer toezicht pleit. „Is het college bereid zowel stadstoezicht alsook de politie hierop te wijzen en zowel in de weekenden als in de avonden hierop te laten bekeuren?”

Makkinga wil verder meer cameratoezicht in Almelo. In dat verband noemt hij een aantal ‘heikele plekken’ in de stad waar volgens hem geregeld onregelmatigheden plaatsvinden. Het betreft, volgens Makkinga, het Amaliaplein met fietsenstalling, de Koornmarkt, het Marktplein en de fietstunnel Windmolenbroek.

Volledig scherm
Sommige hortensia's zien er treurig uit © Henk Bouwhuis

Almelo e.o.