Volledig scherm
Onder meer in Stadsbaken P9 is op drukke tijden vaak nog wel ruimte, maar de route ernaartoe is erg onduidelijk, meent de VVD. © Rikkert Harink

VVD Almelo: ‘Parkeerroute in binnenstad kan veel duidelijker en korter’

ALMELO - De Almelose VVD wil dat de gemeente de parkeerroute in het centrum helderder en korter maakt. Zeker op drukke dagen leidt onduidelijkheid tot chaos. 

De aanrijdroute voor het Theaterhotel, de bioscoop, de horeca aan het Amaliaplein en het reusachtige nieuwe restaurant Fusion Plaza voert automobilisten door de Hofstraat en langs de parkeergarages Stadserf. Daar zijn in totaal 430 parkeerplaatsen. Onvoldoende voor de hoeveelheid bezoekers die met name op drukke avonden naar de Almelose binnenstad komen, meent de VVD-fractie.

De chaos wordt volgens de partij verder vergroot door het gebrek aan duidelijke bebording, waarop het actuele aantal beschikbare parkeerplaatsen in het Stadserf aangegeven is. Die onduidelijkheid zorgt voor extra drukte in de binnenstad. 

Vol

De VVD oppert nu dat de gemeente die borden op de Van Rechteren Limpurgsingel moet plaatsen. Wanneer bezoekers daar al een signaal ‘vol’ te zien krijgen, kunnen ze direct doorrijden naar andere parkeergelegenheden als de Havenpassage P14 en Stadsbaken P9. Daar zijn nog eens 549 parkeerplaatsen beschikbaar. 

Schuttenstraat

Het is ook verstandig om weer eens aan tafel te gaan met de lokale ondernemers, schrijft de VVD in een voorstel aan gemeenteraad en college. ‘Om een gezamenlijk en duidelijk plan van aanpak op te stellen, waardoor gasten snel en veilig kunnen parkeren in Almelo’. De partij ziet er eveneens wat in om op de drukste momenten de Schuttenstraat open te stellen voor verkeer, om de doorstroming naar de andere parkeergarages te verbeteren en te versnellen.  

De VVD is van plan om het voorstel dinsdagavond in te brengen tijdens de raadsvergadering in het stadhuis.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.