Naamkundige Gerrit Bloothooft van de Universiteit Utrecht speurde samen met Edda Heinsman naar het ontstaan van de Twentse naam Marèl.
Volledig scherm
PREMIUM
Naamkundige Gerrit Bloothooft van de Universiteit Utrecht speurde samen met Edda Heinsman naar het ontstaan van de Twentse naam Marèl.

Waarom is Marèl in Almelo, Oldenzaal en Tubbergen zo populair? Zo is de Twentse meisjesnaam ontstaan!

ALMELO/OLDENZAAL - Marèl: de meisjesnaam komt eigenlijk alleen voor in Twente, maar waar komt-ie vandaan? Waarom is Marèl juist in Almelo, Oldenzaal en Tubbergen zo populair? 

 1. Jonge inbreker (19) tankstation Vriezenveen wilde met buit verkeersboetes betalen

  Jonge inbreker (19) tankstati­on Vriezen­veen wilde met buit verkeers­boe­tes betalen

  VRIEZENVEEN/ALMELO - Maickel L. (19) uit Almelo had nog een paar verkeersboetes die hij moest betalen. Enrico M. (18) uit Wierden is een stevige roker. Beiden komen afgelopen januari geld tekort en besluiten, samen met een 17-jarige kameraad, om in te breken bij het tankstation aan de N36 bij Vriezenveen. Om vervolgens na de inbraak, in een gestolen bestelbus, recht in de armen van de politie te rijden.
 2. IJsmakers Van der Poel zitten ongemerkt op een historisch nogal beladen plek in Almelo
  PREMIUM
  Column

  IJsmakers Van der Poel zitten ongemerkt op een historisch nogal beladen plek in Almelo

  Het is een gitzwarte bladzijde in de stadshistorie. Op 16 juni 2008 sloegen alle stoppen door bij een tot op het bot gefrustreerde Almelose horeca-ondernemer. Hij stak op een doordeweekse dag zijn grand café in de binnenstad in brand, reed naar het stadhuis, zette daar ook zijn auto in lichterlaaie, stormde gewapend het overheidsgebouw binnen en nam wethouder Bert Kuiper en vier ambtenaren in gijzeling. Almelo was wereldnieuws. De stad schudde op zijn grondvesten. Wat gebeurde hier en waarom?

In samenwerking met indebuurt Almelo

 1. Ravage in Oldenzaal nadat auto wordt gelanceerd over rotonde
  Play

  Ravage in Oldenzaal nadat auto wordt gelanceerd over rotonde

 2. Emotionele demonstratie over veiligheid van vrouwen
  Play

  Emotionele demonstra­tie over veiligheid van vrouwen

Almelo e.o.