Supporters van Heracles Almelo hebben dinsdagavond laat een enorm spandoek opgehangen bij ziekenhuis ZGT in Almelo. Als steuntje in de rug voor het zorgpersoneel rond het coronavirus.
Volledig scherm
Supporters van Heracles Almelo hebben dinsdagavond laat een enorm spandoek opgehangen bij ziekenhuis ZGT in Almelo. Als steuntje in de rug voor het zorgpersoneel rond het coronavirus. © Tubantia

Warm gebaar van harde kern Heracles bij ZGT Almelo: Gigantisch spandoek als steuntje in de rug

ALMELO - De fanatieke achterban van Heracles Almelo heeft zich dinsdagavond van zijn beste kant laten zien. Supporters van de voetbalclub hingen een levensgroot spandoek op bij ziekenhuis ZGT Almelo, als steuntje in de rug voor het zorgpersoneel, in de strijd tegen het coronavirus.

‘Waar de Almelose burger vredig slaapt, staan zij dag en nacht paraat!’, prijkt op het spandoek pal naast de hoofdingang.  Zo'n twintig supporters, vanuit de fanatieke supportersgroepen Vak’74, Tifosi BiancoNero en Unity, bezorgden het personeel van ZGT daarmee een warm gevoel.

Voetbalsupporters laten in heel Nederland van zich horen

De actie van Heracles-supporters staat niet op zichzelf. Ook in andere Nederlandse steden geven voetbalsupporters ziekenhuispersoneel massaal een steuntje in de rug.

NAC, Fortuna, Almere City en FC Den Bosch

Zo hing de achterban van NAC Breda een spandoek op bij het Amphia Ziekenhuis in Breda (‘Hier werken de helden van Breda’) toonden fans van Fortuna zich origineel bij het ziekenhuis in Sittard (‘500M van onze velden werken de echte helden’) en lieten ook Almere City ('Zwoegen en strijden voor hen die lijden. Almere is trots op jullie deze tijden’) en FC Den Bosch (Zorg voor de mens staat bij jullie centraal, wij zijn trots op jullie allemaal!’) van zich horen bij ziekenhuizen.

Hier werken de helden van Breda', NAC-fans hangen spandoek op bij het Amphia Ziekenhuis.
Volledig scherm
Hier werken de helden van Breda', NAC-fans hangen spandoek op bij het Amphia Ziekenhuis. © Arie Kievit
Hart onder de riem van NEC-supportersgroep bij hoofdingang van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis.
Volledig scherm
Hart onder de riem van NEC-supportersgroep bij hoofdingang van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. © Richard Martens

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.