Caroline van der Plas (vooraan) bezocht, direct na de zege van BBB, Kanaal Almelo - De Haandrik. Zo bekeek ze een zwaar beschadigde woning in Daarlerveen.
Volledig scherm
PREMIUM
Caroline van der Plas (vooraan) bezocht, direct na de zege van BBB, Kanaal Almelo - De Haandrik. Zo bekeek ze een zwaar beschadigde woning in Daarlerveen. © BBB/Kant Nog Wal

Wat Caroline van der Plas als eerste deed na de BBB-zege? Het Twents probleemkanaal bezoeken: ‘Dit dossier zo snel mogelijk sluiten’

Het was haar eerste daad na de klinkende zege van BoerBurgerBeweging: een bezoek aan Kanaal Almelo - De Haandrik. Caroline van der Plas stelde na haar uren durende bezoek voorop dat er in Overijssel een andere wind zal gaan waaien rond het kanaaldrama. „Ik heb regelmatig met m’n handen voor m’n ogen gezeten.”

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?