Volledig scherm
Archieffoto van een brandkraan. © ANP

Waterballet tot 3 keer toe na opendraaien brandkraan in Almelo

ALMELO - Drie keer is scheepsrecht. Hopelijk geldt dat ook aan de Mezenstraat waar in de afgelopen anderhalve week drie keer de brandkraan werd opengezet of kapotgemaakt.

Sommige bewoners hebben er last van. Een echtpaar heeft de politie gebeld en hen een signalement gegeven en het adres van de daders.

Brandkraan
„We weten welke jongens het gedaan hebben. Ze wonen hier dichtbij. Of de politie iets met onze melding heeft gedaan weten we niet. We hebben de eerste keer dat het gebeurde al melding gedaan, maar het stopt tot nu toe niet”, zegt het echtpaar. „De eerste keer kwam de gemeente, maar die kon de brandkraan niet repareren, daarna kwam het waterschap en die kon de schade gelukkig wel repareren. Helaas kwamen de jongens dus tot tweemaal toe terug en was het weer een waterballet”, voegen ze toe.

Water
Een andere bewoonster lijkt het weinig te kunnen schelen: „Die jongens erop aanspreken helpt toch niet. Misschien doen ze het dan juist. Ik heb zelf geen last van het water op straat, al is het wel waterverspilling”.

Almelo e.o.