Volledig scherm
© Bert Kamp

Wawollie maakt doorstart en opent nieuwe kringloopwinkel in Almelo

ALMELO - Er wordt volop geboord, gebouwd, geschilderd en opgeruimd. Een kerstvakantie zit er deze week niet in voor de vrijwilligers van de kringloopwinkel Wawollie.

Er zat ooit een supermarkt in het pand aan het Wethouder Van Dronkelaarplein waar Wawollie straks de deuren opent. Later zat de voedselbank er nog een tijdje. De buurt kent het winkelpand ook nog van de grote hennepkwekerij die de politie er een keer in de kelder aantrof. Nu is het winkelpand nog het domein van 'bouwvakkers'. Of beter gezegd: het zijn vrijwilligers van de Stichting Wawollie. Zij zijn ook deze week volop bezig met de verbouwing. Wat in eigen beheer kan gebeurt in eigen beheer, om geld te besparen. De nieuwe kringloopwinkel Wawollie opent woensdag 1 februari.

Vergunning
"Dit wordt straks de Bijenkorf onder de kringloopwinkels", zegt Peter de Leeuw en glundert. Hij is de nieuwe bedrijfsleider en heeft de nodige ervaring bij Wawollie opgedaan. De oude winkel was gevestigd aan de Plesmanweg. Maar daar moest de kringloopwinkel weg, omdat de vergunning niet goed was en omliggende bedrijven klaagden. "Daar zijn we echt tegengewerkt", meent De Leeuw. Hij meldt er maar meteen bij dat het faillissement van Wawollie in Goor vorig jaar los staat van de andere vestigingen van de kringloopwinkel.

Kringloopwinkel 2.0
Aan het Van Dronkelaarplein is het allemaal goed voor elkaar. "Dit wordt een kringloopwinkel 2.0", zegt De Leeuw. "We beschikken hier over 2.000 vierkante meter." In november is een grote groep vrijwilligers ("we krijgen geen subsidie") begonnen met de verbouwing. De Stichting Wawollie Almelo beschikt over 45 vrijwilligers. De gebruikte spullen die straks te koop worden aangeboden worden netjes gepresenteerd. "Alles komt er straks tiptop uit te zien."

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.