Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Webcam neemt mogelijke laptopdief Multimedia Center Almelo op tijdens ‘verkooppraatje’

ALMELO - Multimedia Center Almelo zit de dief die vorige week tien laptops stal bij de winkel aan de Woonboulevard op de hielen. Ondernemer Lars Elferink heeft beelden in handen waarop de mogelijke laptopdief één van de computers probeert te slijten. 

Elferink werd deze week benaderd door een tipgever. „Die vertelde mij dat hem waarschijnlijk één van de gestolen laptops was aangeboden”, zegt de winkelier. „De computer was hem telefonisch aangeboden en op dat moment had hij er al geen lekker gevoel bij. Dus toen de aanbieder bij hem thuis langskwam met de laptop, liet hij een webcam meedraaien.”

Opscheppen

Lars Elferink bij de tafel in zijn zaak waar vorige week de laptops zijn gestolen.
Volledig scherm
Lars Elferink bij de tafel in zijn zaak waar vorige week de laptops zijn gestolen. © Frans Nikkels

De bezoeker neemt op de beelden bepaald geen blad voor de mond. „Hij pocht aan één stuk door over dat hij de inbraak in onze zaak heeft gepleegd en dat de laptop van de Woonboulevard afkomstig is. Ook roept hij dat hij wel voor 20.000 euro aan computers heeft gestolen. Een bedrag dat overigens aan de hoge kant is.”

Reden genoeg voor de tipgever om Elferink in te lichten en hem gelijk de beelden op te sturen. „We hebben uiteraard direct de politie gebeld, om ze de beelden mee te geven. Vervolgens hebben we aangegeven dat wij die beelden op Facebook wilden plaatsen. De politie kan dat zelf niet zomaar doen, maar ze wachten de reacties in elk geval geïnteresseerd af. Ook gaan ze nog met de tipgever in gesprek, want hij kan een belangrijke getuige zijn.”

Ontmaskering 

De ondernemer verwacht de mogelijke boef met de beelden en geluidsopnames te kunnen ontmaskeren. „Helaas is er op de beelden zelf sprake van veel tegenlicht, waardoor hij niet herkenbaar in beeld komt. Maar hij spreekt met een zeer opvallende stem en een zwaar Almeloos accent, dus er moeten haast wel mensen zijn die de stem herkennen. Als een naam in de reacties vaker voorkomt, hebben we misschien wel beet.”

De politie zet het onderzoek ondertussen zelf ook voort, weet Elferink. Zo proberen agenten nu locaties van de laptops te achterhalen. Hoe dat precies gaat, is in belang van het onderzoek niet bekendgemaakt. 

Montage te zien op Facebook

De montage van de opnames komt donderdagmiddag online op Facebook: https://www.facebook.com/MMCAlmelo/.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.