Volledig scherm
Onder andere de auto van Marc Keizer werd in de nacht van maandag op dinsdag beklad met verf © Mart Oude Nijeweeme

Weer auto's vernield in Schoolstraat Almelo, buurt is er klaar mee

ALMELO - "Het moet tussen 03.00 uur en 05.30 uur zijn gebeurd", zegt Alda Moes. "Ik ga er drie keer uit per nacht voor een injectie. Om drie uur zag ik nog niks en om half zes ging de buurman werken. Hij zag het." Moes' auto werd vannacht beklad met vermoedelijk graffiti, net als die van haar zoon en andere buurtbewoners. In totaal heeft de politie al acht kentekens genoteerd van gedupeerden. Vermoedelijk gaat het in totaal om meer dan tien auto's.

Vermoed wordt dat iemand op de fiets met een spuitbus huis heeft gehouden. De wagens die beklad zijn stonden aan de Schoolstraat en zijn bespoten aan de kant van het fietspad. Ook aan de kastanjelaan werden auto's besmeurd. Zo stond er 'hoer' op de zijkant van een van de wagens en trof een gedupeerden dinsdagmorgen een grote streep aan op de motorkap.

Spiegels
Het is niet de eerste keer dat er auto's vernield worden aan de Schoolstraat. Vorig jaar zag Moes al drie keer de spiegels van haar auto getrapt worden. "Zo langzamerhand heb ik spijt dat ik hier tien jaar geleden ben gaan wonen", zegt ze. "Je moet het met je gezin gezellig maken, want anders is het geen pretje om hier te wonen."

Nieuwe auto
Ook de auto van haar zoon werd vernield. "Marc was flink pissig. Die had hem net zaterdag opgehaald bij de garage, waar ze hem gerepareerd hadden." Een keer is de maat vol, vindt Moes. "Kunnen ze nou nooit van andermans spullen afblijven? Waarom moet dat toch altijd?" Haar zoon roept de dader(s) via Facebook op zich te melden. 'Ik beloof je dan dat je niets zal overkomen', valt er te lezen.

Oproep
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de zaak en zoekt getuigen die iets gezien hebben zich te melden. "Daarnaast zijn we benieuwd of mensen camerabeelden hebben van het incident", zegt Daniël Dubbink van de Politie. "Mensen die gedupeerd zijn verzoeken we foto's te maken en digitaal aangifte te doen."

Almelo e.o.