Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Werkstraf voor Almeloër na duw tegen ambulancemedewerker

ALMELO - Ambulancemedewerkers zouden niet bezorgd moeten zijn dat ze midden in de nacht slapende burgers wakker maken met toeters en bellen als ze met spoed op een melding afgaan. "Gebruik ze, dan ben je gewoon duidelijk te horen en te zien en het voorkomt discussie achteraf!"

Dat zei de politierechter Tony Rikken tijdens de strafzaak tegen Leroy O.(24) uit Almelo. Hij stond voor de rechter omdat hij afgelopen december ambulancechauffeur mishandelde in het centrum van Almelo. Bij de behandeling van de strafzaak stond het gebruik van de 'toeters en bellen' ter discussie.

Zwaailichten

De chauffeur zegt dat hij met spoed op weg was naar een reanimatie op de Prinsenstraat. Vlak voor de straat had hij de sirene uitgezet en reed hij alleen met zwaailichten aan verder. In de straat zouden O. en twee vrienden hem vervolgens bewust de doorgang geblokkeerd hebben. Bij een poging hen te ontwijken raakte hij een van hen met de zijspiegel.

Volgens Leroy O., zag hij geen ambulance met zwaailichten, alleen een auto die bewust over zijn voet heen reed en niet stopte. Kokend van woede ging hij er achteraan en gaf de uitgestapte bestuurder een forse duw. Pas op dat moment had hij in de gaten dat het om een ambulancechauffeur ging. "Ik had het eerder niet gezien, 't was zwart voor mijn ogen van boosheid!"

Uitspraak

O., stond ook terecht omdat hij een vrouw bij haar keel greep nadat ze hem een pizzapunt in het gezicht duwde. Politierechter Rikken veroordeelde hem tot een taakstraf van 60 uur waarvan 20 voorwaardelijk. Daarnaast moet de Almeloër de psychische schade die de ambulancechauffeur opliep vergoeden, 500 euro.  

Almelo e.o.