Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Werkstraf voor Almelose (23) die naaktbeelden ex-vriend verspreidt

ALMELO/OLDENZAAL - Een misselijkmakende zaak. Zo omschrijft officier van justitie Pol het verspreiden van naaktbeelden in een conflict tussen twee ex-partners. De zaak draait rond een 23-jarige Almelose en haar toenmalige Oldenzaalse vriend.

De 23-jarige Almelose verdachte en ook het Oldenzaalse slachtoffer zijn niet komen opdagen. De verdachte heeft beelden gemaakt toen haar toenmalige vriend naakt uit de douche stapte en deze verspreid via Facebook. De vrouw en man hebben een relatie van een aantal maanden gehad, die eindigde met een aangifte van belediging van hem tegen haar.

Schade

Het slachtoffer heeft verklaard materiële en immateriële schade geleden te hebben door het filmpje, dat inmiddels van Facebook verwijderd is. Zijn autobedrijf bestaat niet meer en hij durft de straat niet op. Hij heeft geen zelfvertrouwen meer en leeft met constante angst dat het filmpje weer ergens zal opduiken. „En dat zou zomaar eens kunnen met de oneindigheid van het internet”, meent politierechter Hendriks.

„Waar twee vechten, hebben twee schuld”, vindt officier van justitie Pol. De man zou ook naaktbeelden van de vrouw aan anderen hebben laten zien. Volgens Pol ontkent de Almelose het verspreiden niet. „Mevrouw voelt schuld en wil het graag uitpraten met meneer. Volgens haar is het een geval van actie-reactie.”

Hij vraagt zich hardop af: „Wat is een passende sanctie, in deze misselijkmakende zaak? Een geldboete is ongepast gezien de ernst van het feit.” Uiteindelijk eist hij een onvoorwaardelijke werkstraf van 60 uur en een schadevergoeding van 500 euro. 

Bewezen

Politierechter Hendriks acht de verspreiding van de beelden bewezen. „Zodra de relatie misgaat nog een trap nageven en iemand beschadigen is erg kwalijk gedrag, ik ben dat eens met de officier.” Hendriks besluit dat de meest passende straf 60 uur onvoorwaardelijke werkstraf, te vervangen door 30 dagen cel als ze die werkstraf niet uitvoert, en een schadevergoeding op hun plaats zijn. De schadevergoeding is conform de eis, 500 euro, daar waar de man om 1.250 euro had gevraagd.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen