Volledig scherm
© ANP

Westerhuis Verhuur uit Almelo toch failliet

ALMELO - Curator Jan van der Hel heeft goede hoop dat Westerhuis Verhuur snel een doorstart kan maken. Het Almelose bedrijf is gisteren failliet verklaard door de rechtbank. Vorige week was al op eigen verzoek uitstel van betaling verleend.

De economische crisis en terugloop in het aantal feesten en partijen liggen volgens de curator ten grondslag aan het faillissement. Maar ook de financiële last van het bedrijf was te hoog, zegt de curator. „En wellicht is de aankoopsom door de huidige directeur ook te hoog geweest”, zegt Van der Hel.

Jaap Besteman is directeur en samen met een zakenpartner is hij momenteel eigenaar van Westerhuis Verhuur. In 2011 heeft Sandra Westerhuis, de vierde generatie Westerhuis, haar aandelen in tranches overgedaan aan Besteman en zakenpartner. Volgens de curator heeft zij het grootste deel van de koopsom al wel binnen. „Alleen een klein restje heeft ze nog niet”, zegt Van der Hel. Banken en de belastingdienst zijn de grootste schuldeisers in het huidige faillissement.

Westerhuis Verhuur heeft een schuldenlast van ongeveer zeven ton.

Lees verder in De Twentsche Courant Tubantia van donderdag.

Almelo e.o.