Volledig scherm

Wethouder hoopt op subsidie Grotestraat

ALMELO - Wethouder Gerrit van Woudenbergh hoopt op een Europese subsidie voor de Grotestraat. Het gaat om geld van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). "Als we dat geld binnen weten te halen, dan komen we met onze plannen voor de Grotestraat in een stroomversnelling'', meent hij.

In de gemeentebegroting voor dit jaar is in ieder geval geen geld gereserveerd voor het aantrekkelijker maken van Almelo's belangrijkste winkelstraat. In de afgelopen weken zijn met provinciaal geld drie zogenoemde ateliers gehouden, waarin ideeën voor de Grotestraat werden aangedragen. "Daar zijn hele aardige dingen uit voortgekomen'', aldus Van Woudenbergh die er aan toevoegt dat 'als je geen grote stappen kunt, dan maar kleine moet nemen'. Hij doelt daarmee op de drang die vanuit de raad op hem is uitgeoefend om niet alleen op het binnenstadsplan te focussen, maar ook het bestaande winkelgebied niet te vergeten. De raad wilde bovendien dat de wethouder er haast mee maakt, omdat de centrumwinkeliers het moeilijk hebben door de crisis en de internetbestedingen. Sinds die oproep zijn vier maanden verstreken.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.