Volledig scherm
Irene ten Seldam. © Emiel Muijderman DTCT

Wethouderskandidaat CDA Almelo trekt zich terug na kritiek

ALMELO - Irene ten Seldam heeft zich teruggetrokken als wethouderskandidaat voor het CDA in Almelo. De reden is kritiek vanuit coalitiepartijen op haar bestuursstijl; dat stond coalitievorming teveel in de weg. Met name VVD en LAS zijn zeer kritisch op de huidige CDA-wethouder.

„In het belang van Almelo en het CDA wil ik een stabiele coalitievorming niet in de weg staan en ben dan ook niet meer beschikbaar als wethouderskandidaat”, meldt Ten Seldam in een persbericht. Door zicht terug te trekken hoopt ze bij te dragen aan „een vlotte en stabiele coalitievorming”.

Onder vuur

Ten Seldam was de afgelopen vier jaar wethouder. In die periode lag ze regelmatig onder vuur. Onder andere als het ging om het mobiliteitsplan voor de binnenstad noord en de fietssnelweg F35 langs de Plesmanweg. De afgelopen weken kreeg ze opnieuw de nodige kritiek te verduren rond de kwestie Hornbach. Als verantwoordelijk wethouder wordt ze er op aangekeken dat de gemeente een rapport, dat zeer nadelig is voor de vestiging van de bouwmarkt in Almelo, onder de pet probeerde te houden.

Het CDA meldt zelf in het persbericht dat ze heeft geprobeerd zich „met veel vasthoudendheid, doorzettingsvermogen, energie en een grote betrokkenheid” in te zetten voor de stad.

Teleurgesteld

Ten Seldam is teleurgesteld dat zij haar werkzaamheden als wethouder niet kan voortzetten. „Als raads- of collegelid lig je altijd onder een vergrootglas, en heb je voor- en tegenstanders. En hebben mensen een mening over je en ontstaat er beeldvorming. Als bestuurder begrijp ik dat dit een onderdeel is van dit vak. Echter als mens vind ik het uiteraard jammer dat mij mede hierdoor geen nieuwe termijn als wethouder is gegund. Ik had mij graag nog een aantal jaren willeninspannen voor deze stad. Maar ook dit is politiek.”

Ze vervolgt: „Ik heb mijn werk als wethouder van Almelo met veel plezier gedaan en ik ben trots op de zaken die we de afgelopen jaren met het college en de raad hebben bereikt en in gang hebben gezet.”

Wel raadslid

Ten Seldam, die op eigen kracht een zetel in de raad behaalde bij de laatste verkiezingen, blijft wel aan als raadslid. „En mocht het CDA wederom een beroep op mij doen, dan ben ik bereid ook die uitdaging weer aan te gaan.”

  1. Verdachte oplichter Henk B. uit Almelo wil slachtoffers terugbetalen

    Verdachte oplichter Henk B. uit Almelo wil slachtof­fers terugbeta­len

    ALMELO - De van oplichting verdachte Almeloër Henk B. wil zijn slachtoffers gaan terugbetalen. Voor de rechter verklaarde hij dat hij inmiddels een spaarpotje heeft waaruit hij dat ‘serieus’ kan gaan doen. Hij vertelde tegenwoordig bij het kringloopbedrijf Wawollie in zijn woonplaats te werken, zelf van het minimale probeert rond te komen, waardoor hij overhoudt om het straks met de gedupeerden goed te maken. “Zelfs als ik word vrijgesproken".

Almelo e.o.