Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Venema Media

Wietplantage met 265 planten aangetroffen in woning boven winkel in Schoolstraat Almelo

UpdateALMELO - In een woning aan de Almelose Schoolstraat is vrijdagochtend een wietplantage aangetroffen. De woning zit boven de vestiging van de Datum Voordeelshop.

In het huis trof de politie 265 planten aan, meldt een woordvoerster van de politie. „De afgelopen tijd kwamen er meerdere meldingen uit de buurt bij ons binnen over de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij. Redenen genoeg om nu over te gaan tot actie.”

Aanhoudingen zijn nog niet verricht. „Maar uiteraard gaan we wel verder met onderzoek. Zowel op de locatie als in de buurt.”

Volgens een medewerkster van de Datum Voordeelshop is de politie vrijdagochtend en -middag geruime tijd bezig geweest om de hennepkwekerij te ontmantelen. In tegenstelling tot sommige bewoners uit de buurt geven de verkoopster en haar collega’s aan niets te hebben gemerkt van de aanwezigheid van de plantage. „Met de bewoners of gebruikers was geen contact”, zegt de medewerkster. 

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.