Volledig scherm
Een activiteit voor kinderen in wijkcentrum De Schoppe © Lenneke Lingmont

Wijkcentra in Almelo moeten dicht

ALMELO - Slechts 30 procent van de activiteiten die in een wijkcentrum plaatsvinden, valt onder welzijnswerk. Daarom wil de gemeente Almelo de negen wijkcentra in de stad sluiten of de beheerssubsidie schrappen en voor die welzijnsactiviteiten een andere locatie zoeken. Tenzij uit onderzoek blijkt dat dit ten koste gaat van de activiteiten in dat wijkcentrum.

Eind 2015 maakte de gemeente al bekend te onderzoeken of wijkcentra nog open moeten blijven. Uit een oriëntatie in het afgelopen half jaar blijkt de lage bezetting met welzijnsactiviteiten. Reden voor de gemeente om te stellen dat de wijkcentra in principe dichtgaan. Vanaf september tot en met december wordt per wijkcentrum nader onderzocht welke gevolgen dit precies heeft.

"Per accommodatie gaan we kijken welke activiteiten er zijn en of die ook elders kunnen plaatsvinden", legt wethouder Irene ten Seldam uit. Voor welzijnswerk zoekt de gemeente een alternatieve locatie, alle andere gebruikers moeten daar zelf naar op zoek. Vorige week zijn ze daar met een brief van op de hoogte gesteld.

Almelo e.o.