Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Wijkplatform Almelo Centrum stelt ultimatum

ALMELO - Het Wijkplatform Almelo Centrum heft zichzelf op 12 september op als er voor 1 september geen signalen komen vanuit de politiek die aangeven dat het platform moet blijven bestaan. Dat meldt voorzitter Harry Lucassen.

Twee weken geleden luidde het bestuur al de noodklok. Aan ruim dertig jaar constructieve samenwerking met de gemeente Almelo dreigt een einde te komen. De subsidie aan het platform wordt namelijk binnen twee jaar tijd afgebouwd. Dat is het wijkplatform onlangs in een brief van de gemeente meegedeeld. Daardoor zegt het platform niet langer de belangen van de bewoners van de binnenstad en omgeving te kunnen behartigen.

Om dit scenario af te wenden heeft het wijkplatform nu een brief geschreven aan alle gemeenteraadsleden. Volgens Lucassen heeft het bestuur inmiddels van diverse raadsleden steunbetuigingen ontvangen. Als er een bredere steun komt vanuit de politiek wil het wijkplatform het besluit om zichzelf op te heffen heroverwegen. Daarom doet het bestuur nu een beroep op de politiek om haar steun uit te spreken en in gesprek te komen over hoe het wijkplatform wel kan blijven bestaan.

Almelo e.o.