Volledig scherm
Ursula Wijnen heeft de voorzittershamer van de stichting HobNob 2000 overgenomen van Andries de Groot. © Annina Romita

Wijnen nieuwe voorzitter HobNob festival in Almelo

ALMELO - Ursula Wijnen is de nieuwe voorzitster van de stichting HobNob 2000, dat elk jaar het HobNob muziekfestival houdt in het Almelose Schelfhorstpark. In 2017 staat de twaalfde editie op het programma. Wijnen was jarenlang penningmeester in het bestuur. Zij volgt Andries de Groot op, die vanaf de eerste editie in 2006 als voorzitter fungeerde.

Bij de JB Studio in Almelo werd onlangs al een afscheidsfeest gehouden voor De Groot. Hij was al die jaren hét gezicht van het festival.

Roerige tijden
De Groot leidde de organisatie op geheel eigen wijze door roerige tijden, met name rond 2015 toen de organisatie het financieel zwaar had. Hij schroomde niet om man en paard te noemen en trad op wanneer hij vond dat daar aanleiding voor was. Zo zag hij dat een festival met drie podia voor HobNob te veel van het goede was. En ook koos hij voor een brede programmering, maar liet hij bepaalde muziekstijlen zoals hiphop en deathmetal liever links liggen. In zijn visie moest HobNob een familiefestijn zijn, met allerlei variant van pop- en rockmuziek.

Gratis
Wijnen gaf te kennen dat wat haar betreft HobNob min of meer op dezelfde voet verder gaat: een gratis toegankelijk muziekfestival. Wel wil ze meer aandacht voor de invulling op het festivalterrein met meer stands en meer eetgelegenheden.

1 juli
De organisatie is al begonnen met de voorbereidingen op HobNob 2017 dat op de eerste zaterdag van juli wordt gehouden. Wijnen is daarbij al druk in gesprek, onder meer met mensen van Almelo Promotie over de aangevraagde subsidie. Ook heeft ze met Jan Krol om tafel gezeten. Krol is betrokken bij het jaarlijkse Pleinconcert, dat in 2017 eveneens op zaterdag 1 juli wordt gehouden. Volgens Almelo Promotie is dat geen probleem.

Almelo e.o.