Volledig scherm
Gaslek aan de Grotestraat in Almelo © Arjan te Bogt

Winkelpand in Almelo blijft door gaslek nog even staan

ALMELO - De straat was afgesloten, een container voor het puin stond klaar en ook de slopers meldden zich maandagochtend op tijd in het zuidelijke deel van de Grotestraat, om het pand van Halbertsma af te breken. Maar de slopershamers bleven in het busje, door een gaslek.

Op het moment dat de medewerkers van sloopbedrijf Ardesch de gasleiding verwijderden hoorden ze een sissend geluid en roken ze een gaslucht. „Terwijl ons meerdere keren verteld was dat het gas eraf zou zijn”, aldus een medewerker.

Ze belden het noodnummer, waarna politie en brandweer de omliggende panden ontruimden. Ook werd de straat een half uur lang afgezet. Uit voorzorg, liet een agent weten. „Er is geen schade ontstaan en ook heeft niemand een gezondheidsrisico gelopen.” Cogas heeft het lek gedicht.

Het gaslek is echter wel een streep door de rekening voor de slopers. „Onze planning loopt nu in de soep.” Volgens de medewerker moet eerst onderzocht worden of de situatie in het pand veilig genoeg is om verder te gaan. Wanneer Ardesch verder kan is nog niet bekend. Er zal onder meer een nieuwe vergunning moeten worden aangevraagd voor het afzetten van de Grotestraat Zuid.

Volledig scherm
Gaslek aan de Grotestraat in Almelo © Arjan te Bogt

Almelo e.o.