Volledig scherm
Gemeente Almelo staat voorlopig nog geen woningbouw in het gebied Waterrijk toe. © Wouter Borre

Wonen in Waterrijk Almelo nog geen optie

ALMELO In het gebied Waterrijk zal tot 2025 geen woningbouw van de grond komen. De gemeente Almelo kiest namelijk voor andere nieuwbouwlocaties in de stad.

De ontwikkelmaatschappijen Waterrijk BV en BPD willen op de zogeheten Noordflank van Almelo dertig woningen per jaar bouwen en hebben de gemeente om medewerking verzocht. Het college wijst dit verzoek af. Almelo wil namelijk de komende tien jaar op andere plekken in en rond de stad nieuwbouw laten verrijzen.

Daarbij gaat het om uitbreiding in plangebieden Noord-Oost en inbreiding op onder meer het Indiëterrein, 't Weggeler en Kollenveld. Op deze locaties moeten, volgens het Woningbouwprogramma 2015-2024, circa tweeduizend huizen komen.

Deze planning is een lelijke streep door de rekening van ontwikkelmaatschappij Waterrijk, met als aandeelhouders de bouwers Bramer en Webbink in Vriezenveen, Tijhuis in Rijssen en wegenbouwer Timmerhuis in Vriezenveen. Ook BPD, een grote speler in het ontwikkelen van duurzame wijken in binnen- en buitenland, is hierbij betrokken.

Almelo e.o.