Volledig scherm
© Ginopress

Wraking Almelose rechters in beslagzaak Lenferink afgewezen

ALMELO - De wraking van drie rechters in de beslagzaak van autodealer Bennie Lenferink is afgewezen. Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg de rechters Bert Stoové, Liesbeth Venekatte en Matthieu Verhoeven te vervangen omdat zij partijdig zouden zijn.

Tussen het OM en de rechtbank ontstond verschil van mening over het uitstellen van de procedure. De rechters vonden dat justitie voldoende tijd had, het OM wilde dat zaakofficier Annemarie Fellinger zelf de beslagzaak zou afhandelen.

Het draait daarbij om het beslag dat justitie in het kader van het onderzoek naar grootschalige softdrugshandel door Wiebe van B. uit Almelo werd gelegd op 137 auto's. Dat autopark diende als onderpand voor een lening van 500.000 euro dat Lenferink aan de verdachte drugscrimineel verleende.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.