Sharlon Welleweerd kan met de Albert Schweizerprijs van 5000 euro een activiteitenprogramma voor jongeren opzetten bij de door haar opgezette verslavingskliniek in Malawi.
Volledig scherm
PREMIUM
Sharlon Welleweerd kan met de Albert Schweizerprijs van 5000 euro een activiteitenprogramma voor jongeren opzetten bij de door haar opgezette verslavingskliniek in Malawi. © Emiel Muijderman

Ze woont in Almelo, maar redt levens in Malawi: dit is de droom van Sharlon (30)

ALMELO - Ze is de oprichter van een verslavingskliniek voor jongeren in Malawi. En daarvoor heeft de Almelose Sharlon Welleweerd (30) landelijke erkenning gekregen door de Albert Schweitzerprijs te winnen. Een enorme stimulans om door te gaan met haar Afrikaanse missie. „Dit raakt me diep, het is zo’n mooie erkenning.”

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.