Volledig scherm
© RIKKERT HARINK

ZGT Almelo telt 30 tot 40 opgenomen coronapatiënten

ALMELO – Ziekenhuis ZGT heeft op dit moment 30 à 40 coronapatiënten in zorg. De helft daarvan ligt op de intensive care. De capaciteit van deze afdeling is verdubbeld naar 24 bedden. 

Het grootste deel van de ic is dus in gebruik door Covid-19 patiënten. Het aantal bedden kan nog omhoog. Maar dat gaat dan ten koste van andere zorg. Uitbreiden gebeurt daarom alleen in afstemming met MST en SKB, aldus het ziekenhuis. Maar ook met ziekenhuizen buiten de regio.

Doorstromen

Besmette personen die er minder slecht aan toe zijn worden op verpleegafdelingen verzorgd. Het aantal bedden kan daar nog worden uitgebreid. Datzelfde geldt voor de afdeling waar patiënten liggen met een verdenking van corona. Het virus is dan nog niet vastgesteld. Omdat er nu vaker wordt getest, kunnen patiënten die geen corona hebben ook sneller doorstromen.

Quote

Gelukkig worden er ook patiënten ontslagen

Hilde Dijstelbloem, Bestuurdersvoorzitter ZGT

ZGT signaleert een toename van het aantal corona-opnamen ten opzichte van vorige week. Tegelijkertijd wisselt het aantal opnamen sterk van dag tot dag. ,,Gelukkig worden er ook patiënten ontslagen’’, aldus bestuursvoorzitter Hilde Dijstelbloem van ZGT.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.