Neuroloog Susanne Jurg (links) en tropenarts Rosa Roemers versterken de intensive care in ziekenhuis ZGT in Almelo.
Volledig scherm
PREMIUM
Neuroloog Susanne Jurg (links) en tropenarts Rosa Roemers versterken de intensive care in ziekenhuis ZGT in Almelo. © Lenneke Lingmont

ZGT Almelo vliegt tropenartsen in: ‘Ik houd rekening met heftige dingen’

ALMELO - De coronacrisis heeft vergaande gevolgen voor het Almelose ziekenhuis ZGT: ruim een derde van alle artsen en doktoren in opleiding heeft door de coronacrisis andere taken. Onvoorbereid zijn ze gelukkig niet: „In mijn opleiding heb ik ook ic-zorg gehad.”

  1. Stikstofcrisis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)
    PREMIUM

    Stikstof­cri­sis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)

    ALMELO - Ruim zestienduizend varkens en biggen. Dat behelst het nieuwe uitbreidingsplan van de maatschap Dekker aan de Schout Doddestraat, aan de noordkant van Almelo. Het gemeentebestuur wil eraan meewerken. Daarbij wordt aangevoerd dat uitstoot van stikstof binnen de perken zal blijven. Maar Almelo móet wel, in zekere zin. Het plan afkeuren zou de gemeente meer dan een miljoen euro kosten.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.