Volledig scherm
Miriam Vollenbroek blijft ook als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Twente © ZGT

ZGT haalt hoogleraar Miriam Vollenbroek binnen

ALMELO/HENGELO - Clustermanager Miriam Vollenbroek-Hutten van Roessingh Research and Development (RRD) wordt per 1 juni hoofd wetenschapsbureau van ZGT. Binnen het ziekenhuis moet zij de academische cultuur naar een hoger niveau tillen.

Dat betekent dat ze kwalitatief wetenschappelijk onderzoek bevordert, maar ook verbindingen legt tussen medische disciplines die afzonderlijk van elkaar onderzoek doen.

Topklinische status
ZGT streeft een topklinische status na. Ziekenhuis MST in Enschede heeft die al. Hoewel het niet de aanleiding is, kan Vollenbroeks aanstelling het ziekenhuis wel helpen die status te verwerven. Vollenbroek is namelijk ook hoogleraar Zorg op Afstand aan de Universiteit Twente en blijft dat.

Vacature
Ze solliciteerde op de vacature van wetenschapscoördinator bij ZGT, maar vertelde de raad van bestuur erbij dat ze een breder takenpakket wilde. De nieuw gecreëerde functie van hoofd wetenschapsbureau voldoet aan die ambities. ,,Ik wil telemedicine doorontwikkelen binnen het ziekenhuis." Vollenbroek houdt zich als clustermanager telemedicine binnen RRD bezig met Zorg op Afstand en ehealth. Ze noemt het ‘een geweldige uitdaging om meer specialismen te zien dan alleen revalidatie’.

Volledig scherm
© Ivo Kruger

Almelo e.o.