Volledig scherm
Chirurg Tim Verhagen plaatste de tweet over de patient die meer dan 100 dagen in hetZGT lag. © Cees Elzenga/hetoog.nl

ZGT-patiënt uit Oldenzaal na 111 dagen met cadeaus naar verpleeghuis

VideoALMELO/OLDENZAAL - Na exact 111 dagen heeft de patiënt voor wie zo lang geen verpleeghuis werd gevonden, ziekenhuis ZGT eindelijk kunnen verlaten. Afgelopen donderdag verhuisde hij naar zijn nieuwe thuis in de buurt van zijn woonplaats Oldenzaal.

ZGT besteedde extra aandacht aan de patiënt die dankzij een tweet van zijn arts Tim Verhagen landelijk de publiciteit haalde. De chirurg nam persoonlijk afscheid. "Over twee weken bellen we om te horen hoe het gaat op zijn nieuwe plek", aldus Verhagen.

Bij zijn vertrek nam de patiënt alle bloemen, een fruitmand en vijftig kaarten mee, die hij de afgelopen twee weken vanuit het hele land kreeg toegestuurd. ZGT stelde speciaal voor deze man het postbusnummer open onder vermelding Hart onder de riem.

Beddentekort

Terugkijkend stelt Tim Verhagen dat alle media-aandacht er mede toe leidde dat buiten de gebaande paden een oplossing is gevonden voor de patiënt die met meervoudige problematiek kampt en specialistische verzorging nodig heeft. Speciaal voor hem is in het verpleeghuis personeel daarvoor opgeleid. Die medewerkers kwamen eerder deze week naar ZGT om kennis te maken met de nieuwe bewoner.

Verhagen: "Dat deze oplossing er nu is, betekent niet dat we bijna 100 dagen stil zaten. Integendeel. Er is heel hard gezocht naar een goed thuis voor de man. Maar binnen de reguliere mogelijkheden was dat er niet." Verhagen is blij dat de kwestie het probleem van het beddentekort in de ouderenzorg landelijk onder de aandacht heeft gebracht.

Eerder spraken we met chirurg Tim Verhagen over deze kwestie. Bekijk de video hieronder.

Almelo e.o.