Lenneke Lingmont
Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

ZGT wil 15 miljoen bezuinigen, ontslagen niet uitgesloten

ALMELO - Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) in Almelo en Hengelo wil komend jaar tussen de tien en vijftien miljoen euro bezuinigen. Dat is ongeveer vier procent van de jaaromzet. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

 1. Turkse vrienden uit Hengelo reizen met ingezameld geld naar rampgebied in Turkije: ‘Ons kan ook iets overkomen’

  Turkse vrienden uit Hengelo reizen met ingezameld geld naar rampgebied in Turkije: ‘Ons kan ook iets overkomen’

  Wat begon met het sturen van tikkies naar vrienden en naasten, is uitgegroeid tot een serieuze inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. En dus vliegen Mert Baglar (26) en Burak Uguz (28) uit Hengelo zondag naar het Turkse Adana met de flink bedrag in de koffer. Mert Baglar: „We hoopten om 250 euro op te halen. Inmiddels zitten we op 3000 euro en dat is alleen al uit onze directe omgeving.”
 1. Enschede en Almelo steunen hulpactie Sheltersuit voor aardbevingsgebied met donatie van 1 euro per inwoner
  PREMIUM

  Enschede en Almelo steunen hulpactie Shelters­uit voor aardbe­vings­ge­bied met donatie van 1 euro per inwoner

  ALMELO/ENSCHEDE - De gemeenten Almelo en Enschede doneren 1 euro per inwoner voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. In beide steden wonen veel landgenoten van de mensen die getroffen zijn. Een deel van het geld van Enschede (158.000 euro) gaat naar Sheltersuit Foundation dat er zogenaamde sheltersuits en shelterbags van gaat maken en versturen.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Almelo