Volledig scherm
PREMIUM
Almelo - Studio. Foto’s van Linda Hilberink. Column. Editie: AM Foto: Rikkert Harink RH20170912 © RIKKERT HARINK

‘Zodra ik richting Tubbergen rijd, krijg ik een lach op mijn gezicht’

columnIk houd van ons mooie Twente. Ben opgegroeid in het prachtige stukje Nederland van houtwallen, weilanden en af en toe een maisveld. Zodra ik Almelo uit ben en richting Tubbergen rijd, krijg ik een lach op mijn gezicht. Van het al ontelbare keren geroemde coulissenlandschap van weilanden en houtwallen. Hoewel heel wat van diezelfde houtwallen helaas gesneuveld zijn.

Hoe blij ik ben met de groene weiden, zo droevig word ik bij het idee dat veel van die weiden ten prooi zullen vallen aan een ander soort groen: het zonnepark. Percelen vol zonnepanelen die er dan weliswaar qua kleur niet groen uitzien maar wel groen zijn omdat ze de energie die de zon ons cadeau doet, omzetten naar energie waar wij onze koelkast en lichtknopjes mee kunnen bedienen.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.