Volledig scherm
Zoë (witte blouse) is Almelo's jongste ondernemer. © Lars Smook

Zoë (18) is de jongste ondernemer van Almelo

ALMELO - Met de opening van haar foodlifestyle-zaak 'By Zoë' zaterdagmiddag is de 18-jarige Zoë Loupatty de jongste ondernemer in Almelo en de eerste die vanuit het project 'Start een winkel in Almelo' een eigen zaak opent.

In een paar maanden tijd zette Zoë Loupatty haar dromen voor een eigen winkel om in realiteit. „Het is heel snel gegaan”, vertelt de nieuwbakken onderneemster. „Het voelt bijzonder om de titel van jongste ondernemer van Almelo te dragen. Dat is mede dankzij het project.” Ze geeft aan haar plannen anders ook wel doorgezet te hebben, maar dat het dan waarschijnlijk moeilijker was geweest. „Ik weet wat ik wil en dat is gezond eten onder de aandacht brengen. Verantwoord leven hoeft namelijk niet moeilijk, duur en saai te zijn.”

Nieuwe aanwinst

Behalve lekkernijen als worteltaart en een broodje rode biet, staat bij By Zoë tevens alcoholvrije wijn op de kaart. "Omdat ik achttien ben, mag ik geen alcohol schenken", legt ze uit. "Maar vanaf mijn 21e start ik daarmee. Met biologische wijnen uiteraard." 

Voorzitter Wiebe Blaauw van stichting Start een winkel in Almelo spreekt lovend over de nieuwe aanwinst in Almelo. Na de start van het project kwam Zoë met haar plannen bij ons”, zegt hij. „Ze had alles al voorbereid, zelfs het pand wist ze al. Haar enorme drive was ons gelijk duidelijk. Zoë is de eerste die een winkel opent en daarnaast zijn er nog acht aanmeldingen. Met vier ervan zijn we in gesprek.”

Almelo e.o.