Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Zomerschool in Almelo: niet iedereen heeft al vakantie

ALMELO - Lekker zwemmen, voetballen met vriendjes of een dagje naar een pretpark. Voor de meeste kinderen is de zomervakantie hemel op aarde. Toch heeft niet iedereen al vrij. Een groep van twintig kinderen uit Almelo plakt er nog drie schoolweken aan vast. Vrijwillig.

Vier dagen per week krijgt de groep les in de bibliotheek. Tijdens de zomerschool, georganiseerd door Talenta, zijn de leerlingen vooral bezig met begrijpend lezen en hun woordenschat.

Enthousiast steekt iedereen zijn of haar vinger op. De leerlingen willen allemaal wel wat vertellen over de zomerschool. „De meeste andere kinderen denken oh, wat saai om in de vakantie naar school te gaan. Maar dat is het niet. We gaan veel weg en zijn vaak buiten”, verklaart de 11-jarige Soulaiman Azahaf het enthousiasme. Zelf wilde hij het gewoon een keertje proberen. „Het is maar drie weken en zo kom ik de zomer op een leuke manier door. We zijn vrijdag vrij dus ik houd genoeg tijd over om te spelen met mij vrienden.”

De vriendinnetjes Phileine Arninkhof (9) en Britt Toerse (10) zijn blij dat ze in de zomer door kunnen leren. „De lessen zijn op het niveau van groep zeven en acht, en ik ga naar groep zes. Dus ik leer extra veel”, vertelt een vrolijke Phileine. Britt is het met haar eens. „En, wat moet ik elke dag thuis? Dan zit ik alleen maar op de bank...”, zegt ze lachend.

Almelo e.o.