Volledig scherm
Rosa Luxemburgstraat © Emiel Muijderman

Zorgen over invulling Haven Zuid Almelo

ALMELO - Nog voor het einde van deze maand komt het Almelose college van B en W met meer informatie over de invulling van Haven Zuid. Die belofte deed wethouder Christien van Wijk aan de gemeenteraad.

Nu supermarkt Albert Heijn heeft aangegeven in september 2017 de deuren aan de Rosa Luxemburgstraat te sluiten, zijn er zorgen over de bezetting van Haven Zuid. „Een gevolg van de opzegging van Albert Heijn is dat een groter deel opnieuw verhuurd moet worden dan we aanvankelijk gedacht hadden”, geeft wethouder Christien van Wijk toe. „De raad wil dat 70 procent gevuld moet zijn, het is voor ons nu een grotere opgave voor we de renovatie kunnen starten.”

Onderzoek
Van Wijk geeft aan dat de gemeente samen met een architectenbureau een onderzoek is gestart. „We gaan er daarbij vanuit dat een nieuwe supermarkt zal aanhaken.”

Volgens de wethouder werd al voordat Albert Heijn haar vertrek aankondigde gezocht naar partijen die zich in het havenblok willen vestigen. „Naast de supermarkt moest er nog 60 procent van het pand bezet worden. Samen kijken we hoe we de ruimte creatief kunnen invullen.”

Almelo e.o.