Volledig scherm
Vorige week werd er brand gesticht en rukte de politie massaal uit © GinoPress BV

Zorgen PVA rond 'toenemende incidenten' bij azc Almelo

ALMELO - De Partij Vrij Almelo (PVA) maakt zich zorgen over de veiligheid in en rond het asielzoekerscentrum. Dat blijkt uit vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Aanleiding vormen recente berichten over incidenten bij het centrum aan de Vriezenveenseweg. Zo stichtte vorige week een jonge groep asielzoekers uit Afghanistan er brand.

Onaanvaardbaar
Volgens PVA-raadslid Harry de Olde is er sprake van 'toenemende incidenten'. "Die zijn voor ons onaanvaardbaar. Zowel binnen het azc als in de nabije omgeving en de rest van de stad kunnen spanningen ontstaan die de onderlinge verhoudingen onnodig op scherp stellen", schrijft De Olde, die stelt dat veiligheid primair een taak van gemeente en politie is.

Veiligheids- en risico-analyse
'Is de politie in Almelo voldoende uitgerust om de veiligheid in en rond het azc te waarborgen?', luidt een van de vragen aan het college. De PVA wil tevens weten of het gemeente een veiligheids- en risico-analyse heeft gemaakt van de huidige situatie rond het azc. Verder vraagt de partij, met een zetel in de raad, een overzicht van alle incidenten en politie-inzet bij het azc en welke maatregelen worden genomen. B en W beraden zich op antwoorden.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.