Volledig scherm
Het hoofdkantoor van de Zwanenberg Food Group in Almelo. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Zwanenberg met Struik in gesprek over fusie of overname

ALMELO - De directie van vleeswaren en vleesconservenfabrikant Zwanenberg in Almelo voert met soep- en sauzenfabrikant Struik gesprekken over een mogelijk fusie of overname. Maar ‘het is te vroeg om daar op dit moment enige conclusie aan te verbinden.’

Dat laten de directies van beide bedrijven weten in een gezamenlijke verklaring naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf. Het ochtendblad meldt, dat een fusie beide bedrijven in staat zou stellen om supermarktketens, die over grote inkoopkacht beschikken, beter partij te bieden.

Kalverslachterijen

Struik is eigendom van de familie Van Drie, die fortuin maakte met kalverslachterijen. De familie Van Drie nam Struik in 2016 over van de oprichters. Het soep- en sauzenbedrijf werd in 1952 opgericht in Voorthuizen op de Veluwe. Zwanenberg maakt vooral houdbaar vlees, zoals droge worst en leverworst. Ook het het bedrijf een aparte lijn halalvlees. Kips is het bekendste merk van Zwanenberg en voert sinds vorig jaar ook een vega-lijn.

Zwanenberg, eigendom van de familie Van der Laan, is een financieel sterk bedrijf. Volgens de laatst gedeponeerde jaarrekening  over 2017 van moederbedrijf Meatpoint bedroeg het bedrijfsresultaat  11,2 miljoen euro op een omzet van 383 miljoen euro.

Almelo e.o.