Henk Velten (links) en Albert Kamphuis, met op de achtergrond de twee nog resterende 'Zweedse huisjes' aan de Vissedijk. De buurmannen willen voorkomen dat de huizen in de toekomst worden afgebroken.
Volledig scherm
Henk Velten (links) en Albert Kamphuis, met op de achtergrond de twee nog resterende 'Zweedse huisjes' aan de Vissedijk. De buurmannen willen voorkomen dat de huizen in de toekomst worden afgebroken. © Lars Smook

Zweedse huisjes in Almelo niet monumentaal

ALMELO - De zogenoemde Zweedse huisjes aan de Vissedijk in Almelo hebben te weinig cultuur-historische waarde om ze aan te wijzen als gemeentelijk monument. Ze krijgen dus ook niet de beschermde status die met zo'n aanwijzing gepaard gaat. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

  1. Enschedese psycholoog werd ‘stapelverliefd’ op cliënte, nu is hij geschorst: ‘Moet de consequenties aanvaarden
    PREMIUM

    Enschedese psycholoog werd ‘stapelver­liefd’ op cliënte, nu is hij geschorst: ‘Moet de consequen­ties aanvaarden

    Bijna zeven jaar geleden werd een gezondheidszorgpsycholoog uit Enschede ‘stapelverliefd’ op een cliënte. Hij verbrak zijn relatie, ging na de behandeling voor haar, maar dat liep niet goed af. Jaren later diende zij een tuchtklacht in, tegen hem. Nu is hij geschorst, vanwege grensoverschrijdend gedrag. „Het is een zwarte periode in mijn leven geweest.”
    Enschede

In samenwerking met indebuurt Almelo