Volledig scherm
PH was kansloos tegen Heracles: 13-0. © Emiel Muijderman

47 tegentreffers voor de amateurteams tegen Twente en Heracles

ENSCHEDE - Ze kunnen zeggen dat ze tegen FC Twente of Heracles gevoetbald hebben, iets wat lang niet elke amateurspeler lukt. Maar een stuntje tegen de profs zat er niet in. Sterker nog: de amateurteams kregen de voorbije periode een pak slaag.

In het verleden wisten amateurteam de schade regelmatig beperkt te houden of zelfs te verrassen, daar is dit seizoen geen sprake van. Vooral Heracles schiet met scherp. De Almelose selectie verloor met 13-0 van de eredivisionist, PH met dezelfde cijfers en Oranje Nassau ging met 10-0 onderuit. FC Twente oefende tegen de amateurs van EMOS en de Twenterand Selectie. Eindstanden: 6-0 (tegen EMOS) en 5-0. Het maakt een totaal van 47 tegentreffers in 5 oefenduels voor de amateurs. Zelf een doelpuntje meepikken lukte ook niet...

Kansloos
Ook net buiten de regio waren de amateurs kansloos. Voorwaarts Twello en Terwolde gingen beide met 8-0 onderuit tegen Go Ahead Eagles. Ruurlo was kansloos (13-0) tegen De Graafschap, ook DZSV verloor van de Superboeren. Pluspunt: DZSV wist wel het net te vinden (1-5).

Toch succes
Waren er dan helemaal geen stunts? Zeker wel! De amateurs van NEC hielden de profs onlangs knap op een 3-3 gelijkspel, het Westlandse elftal speelde 2-2 tegen Sparta Rotterdam.

Amateurvoetbal