9-jarige Rick Scholten beleeft dag van zijn leven bij Mariënberg - Bergentheim

VIDEOMARIËNBERG -  De 9-jarige Rick Scholten beleefde zaterdag de dag van zijn leven. De hartstochtelijk fan van Bergentheim lijdt aan de ziekte Osteogenesis Imperfecta. Dankzij de Bultje Foundation was hij eregast bij de derby van 'zijn' Bergentheim tegen Mariënberg. 

Mede dankzij de Bultje Foundation was Rick deze zaterdag de ere-gast en wachten beide elftallen het mannetje geduldig op, want hij kwam met de helikopter naar het sportpark aan het kanaal. De fan uit Oud-Bergentheim glunderde van oor tot oor.

Topdag

Eenmaal geland werd hij flink in de watten gelegd. ,,Ja, hij vond het super!", reageert zijn moeder Janita enthousiast. ,,Hij heeft een topdag gehad. Het mooiste was de helikopter, vond ie geweldig. Vooral het landen bij v.v. Mariënberg."

Ingelijst shirt

Rick werd bedolven onder de cadeaus van de gemeente Hardenberg, raadslid Rick Brink die kampt met dezelfde aandoening, Mariënberg en de Bultje Foundation. Een van de cadeautjes staat nu nog trots in de keuken, maar zal straks zijn kamer verfraaien. Het ingelijste shirt van zijn v.v. Bergentheim, mét alle handtekeningen van het eerste elftal.

Bekaf

En binnenkort mag hij zich ook nog als VIP- gast een dag vermaken in het vernieuwde Giga Konijenhol van de Beerze Bulten met al zijn vriendjes. ,,Echt mooi. Toch wel hele ervaring. En Rick had er van tevoren al superveel zin in. De aandacht van alle mensen vond ie wel mooi: het kan hem bijna niet druk genoeg zijn. Maar 's avonds was hij bekaf. "

Volledig scherm
Rick geeft zijn vader nog even een kusje voor hij de helikopter in gaat. © Wim Herbert
Volledig scherm
Rick rijdt richting de dugout waar hij de wedstrijd tegen Mariënberg gaat bekijken. © Wim Herbert
Volledig scherm
Rick rijdt over het veld bij Mariënberg richting de dug out. © Wim Herbert

Amateurvoetbal