Volledig scherm
Terras UD Weerselo © Robin Campmans

Aan de donderdagavond wordt niet getornd in Weerselo

Het is na het voetbalveld waarschijnlijk de plek waar voetballers het liefst komen op het complex van hun vereniging. De kantine. Voor een groot aantal voetballers is het stiekem zelfs vice versa. Een overwinning vieren aan een lange tafel met een kratje bier onder de tafel, een balletje gehakt met mayo, samen genieten van een mooie pot voetbal op het scherm, een potje kaarten. Niets zo gezellig als een middag of avond doorbrengen in het clubhuis. Dat is bij UD Weerselo niet anders, weet voorzitter Patrick Kok.

Sportpark De Echelpoel in Weerselo heeft onlangs een flinke opknapbeurt gehad. Bovenop de vernieuwde kleedkamers is sinds kort een dakterras te vinden met uitzicht op het hoofdveld. Daarnaast heeft de kantine ook een upgrade gehad. ,,We hebben dat over meerdere jaren verspreid, maar het is nu echt af. Onze leden zijn trots, maar we krijgen ook regelmatig complimenten van tegenstanders”, aldus Patrick Kok.

Kaarten

De preses onderschat het belang van een gezellige kantine niet. ,,Het betekent veel voor de club. Op zaterdag en zondag zijn we de hele dag open, maar de donderdagavond is ook gezellig. Alle seniorenteams trainen op donderdagavond bij ons en op de laatste donderdag van de maand komen ouderen uit het dorp hier ook samen om te kaarten. Die avond is belangrijk voor UD. Er is hier ooit een hoofdtrainer geweest die liever niet wilde trainen op donderdag, maar daar hebben wij een stokje voor gestoken. Aan de donderdagavond wordt niet getornd.”

Houdt contributie laag

Kok noemt twee redenen die het belang van een hechte kantine onderstrepen. ,,Een vereniging haalt inkomsten uit de kantineomzet, sponsoring en contributie. Omdat wij een mooie kantineomzet hebben, kunnen we de contributie laag houden. Daarnaast het sociale karakter. Iedereen komt hier samen, alles wordt gedaan door vrijwilligers, ouderen raken niet in een isolement. Utile Dulci. Het nuttige met het aangename, naar onze afkorting UD.”

Amateurvoetbal