Volledig scherm
Yannik de Vries © Reinier van Willigen

Aanvaller Yannik de Vries naar HSC’21

ENSCHEDE - Derdedivisionist HSC’21 heeft zich voor komend seizoen versterkt met aanvaller Yannik de Vries (22). Hij zou dit seizoen voor Excelsior'31 spelen, maar dat ging op het laatste moment niet door.

De Vries werd afgelopen seizoen topscorer van de regio. Hij speelde toen voor Eilermark en verdiende daarmee een transfer naar Excelsior'31. Door omstandigheden ging die overstap uiteindelijk toch niet door, waardoor hij ook dit seizoen voor Eilermark uitkomt. Daarvoor voetbalde hij in de jeugdopleiding van FC Twente en Go Ahead Eagles.

Tegenover de komst van De Vries staat het vertrek van spits Bas Postma. Hij is bezig aan zijn vijfde seizoen bij HSC'21. Daarvoor speelde hij bij Rigtersbleek. Hij is al de elfde vertrekker uit Haaksbergen. Eerder maakten Filip Arsic, Máté Szolga, Rutger Tenhagen, Freek Grondman, Jordi Brinkman, Sven Mentink, Burak Babuloglu-Uguz, Robbert Smit, Desney Bruinink en Brent Schutte al bekend weg te gaan bij HSC'21. Spits Tom ter Hogt verlengde deze week zijn contract.

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal