Volledig scherm
Jacob Saïd was goed voor drie treffers in de Hengelose derby. © Robin Hilberink

Achilles'12 in Hengelose derby veel te sterk voor ATC'65

HENGELO - Achilles'12 heeft vrijdagavond met overtuigende cijfers de Hengelose derby tegen ATC'65 gewonnen. Het team van trainer Jeffrey de Visscher won op eigen veld met 5-1. Jacob Saïd was de gevierde man aan Achilles-zijde. Hij nam drie treffers voor zijn rekening.

Voor rust hadden beide teams vooral verdedigend de zaken op orde. Zowel de thuisploeg als de bezoekers scoorden uit een dood spelmoment. Bas Geessink opende koppend uit een vrije trap de score. Jacob Saïd tekende voor de gelijkmaker, toen hij attent reageerde na een kluts uit een hoekschop. Kort na rust scoorde Achilles’12 twee keer. Dat was het breekpunt van de wedstrijd. Eerst passeerde Kasper Ritmeester zijn man op de achterlijn op rechts en legde panklaar af op Saïd (2-1). Even later tekende Saïd voor zijn derde treffer van de avond.

'Fijn dat we gewonnen hebben'
Achilles’12-trainer Jeffrey de Visscher: “Voor rust was de uitvoering nog niet op peil. Het ging om kleine dingen. Na rust was het goed. Het is fijn dat we hebben gewonnen, zeker omdat we vorige week ook gewonnen hebben.” Zijn collega Geert Veldhuis was een stuk minder enthousiast: “Ik had niet gedacht dat we opnieuw zo door het ijs zouden zakken.”

Tweede klasse J
Achilles’12-ATC’65 5-1 (1-1). Geessink 0-1, Saïd 1-1, 2-1 en 3-1, Heideman 4-1, Harberink 5-1.

Amateurvoetbal