Volledig scherm
Excelsior'31-coach Wesselink (vierde vanaf links). © Jan Sanderman

Aftellen naar het echte werk: ‘Er is altijd werk aan de winkel’

RIJSSEN - Twee oefenduels verloren en afgelopen weekeinde als laatste geëindigd op het eigen Fletcher Top voetbaltoernooi. Qua resultaten beleefde Excelsior'31 een matige voorbereiding.

Ondanks de laatste plek op het eigen sportpark, Jong Vitesse won het jaarlijkse toernooi in Rijssen, zag Excelsior'31-trainer Peter Wesselink zeker goede dingen. "Uitslagen zeggen niet alles. Je kunt een wedstrijd goed spelen, maar verliezen. Zoals je ook slecht kunt spelen, maar toch winnen. Tijdens de voorbereiding wil je iedereen speelminuten geven en is het vooral belangrijk om fit te blijven richting de competitie."

Die competitie begint door het kampioenschap van afgelopen seizoen voor de kersverse derdedivisionist al over twee weken (24 augustus), komende zaterdag is de eerste belangrijke wedstrijd. Excelsior'31 speelt dan in de voorronde van de KNVB Beker thuis (14.30 uur) tegen een andere derdedivisionist: DEM. "Ten opzicht van vorig seizoen is een groot deel van de selectie intact gebleven, dat is wel een voordeel in deze korte voorbereiding", zegt Wesselink. "Hoe we willen spelen is ook bekend, maar in de uitvoering moeten dingen beter. Door vakanties misten we de afgelopen tijd een aantal jongens, zelf was ik er door vakantie ook even niet. Dus ja, er is werk aan de winkel. Maar dat is altijd zo. Er kunnen altijd dingen beter."

Eindstand toernooi:
1. Jong Vitesse 
2. HZVV
3. Jong FC Twente
4. SVZW
5. Jong De Graafschap
6. Quick'20
7. HHC Hardenberg
8. Excelsior’31

Amateurvoetbal